Sist oppdatert: 16.03.2024

Se liste over 15 siste endringer

Nyhetsarkivet


Les mer

Høstgleder og trim i det fri

08.10.16 - Et slikt fantastisk og stabilt høstvær som vi har opplevd over lengre tid, må vel sies å være sjelden kost på disse kanter av landet. Det stabile godværet har bidratt til mange muligheter for herlige og forfriskende naturopplevelser, vakkert dandert med et spill av nydelige høstfarger! - For den som vil trimme litt ekstra, arrangerer Sandnes Idrettslag den årlige Arborettrimmen. Dette er et opplegg som passer for alle aldre, og går over fire lørdager nå utover høsten. Les mer »

Les mer

Soppkontrollen 2016

13.08.16 - Nyttevekstforeningen tilbyr gratis soppkontroll i Arboretet hver søndag fra 28. august til og med 2. oktober, mellom kl. 14.00 og 16.00. "Soppens dag" arrangeres søndag 4. september, der utstilling, smaksprøver og småturer med soppsakkyndige hører med til ingrediensene. Rogaland Fuchsialag arrangerer sin årlige utstilling på Stevneplassen søndag 18. september kl. 11.00 - 15.00 Les mer »

Les mer

Forsmak på sommer

08.05.16 - Plutselig ble det sommer! En kan nesten se forskjell på vegetasjonen fra time til time. - Samtidig skaper denne voldsomme overgangen til sommerlige temperaturer, med sterk sol og vind, stor brannfare! Les mer »

Les mer

Kjølig vår = lang vår

22.04.16 - En kjølig vår betyr at vi får nyte denne fantastiske perioden over et lengre tidsrom. De tidligste Rhododendronartene har allerede blomstret i flere uker. Les mer »

Les mer

En økende vårpuls

07.04.16 - Fylden av selve våropplevelsen øker i takt med stadig nye planter som våkner til liv, akkompagnert av et stigende volum og intensitet av fuglekvitter. Det er som naturens egen puls gjenspeiles i alle disse valørene av farger, former, lyder og dufter. Les mer »

Les mer

No livnar det i lundar

18.03.16 - Jo, våren er visst komen. Alt skjer så fort, og naturen responderer raskt nå på litt sol og varmere dager. Les mer »

Les mer

Turgleder i den mørke årstida

20.01.16 - Den mørke årstida kan sannelig også vise seg å kunne by på sine lyse sider. Isen setter også sitt tydelige avtrykk, og bidrar til så mange ulike uttrykksformer i naturmiljøet. Her er er noen bilder fra Arboretet fra den kjølige perioden rett før den siste snøen la seg. Les mer »

Les mer

Ny natursti og rebusløype

04.10.15 - Vi er glade for å kunne tilby våre besøkende en ny og spennende natursti for hele familien. I tillegg kan vi by på en ny bokstavjakt-løype. Les mer »

Les mer

Vårvandring

30.04.15 - Her er en liten bildeserie fra en streiftur rundt om i anlegget. Les mer »

Les mer

Smak av vinter

05.02.15 - Litt snø, frost og klare solrike dager har endelig gitt oss noen etterlengtede vinteropplevelser. Men det ser ut til at gleden blir heller kortvarig... Les mer »

Nettstedet er utviklet av InBusiness AS