Sist oppdatert: 20.09.2023

Se liste over 15 siste endringer

Nyhetsarkivet


Les mer

Vinterlig vår med brannfare!

26.03.13 - Selv om den store vårfornemmelsen er vanskelig å oppdrive, varmer likevel den skarpe vårsolen mer og mer. Husk at den usedvanlig tørre, snøfattige og solfylte ettervinteren har resultert i en svært høy brannfare i Arboretet! Les mer »

Les mer

Arboretets dag søndag 26. august kl. 12 - 16

21.08.12 - Søndag 26. august kl. 12 - 16 arrangeres Arboretets dag med aktiviteter for store og små. De fleste av aktivitetene vil foregå i området ved kafeteriaen og Skittjørn. Les mer »

Les mer

Kurs for lærere og andre interesserte 10.april

02.03.12 - For tredje år på rad blir det arrangert et gratis kurs for lærere og andre interesserte i Arboretet. Vi håper med dette å kunne bidra til økt bevisstgjøring om områdets potensiale som læringsarena. Les mer »

Les mer

Brennhett ryddearbeid

02.02.12 - Det har i ukesvis vært arbeidet intenst med opprydding i de store mengdene av greinmateriale på hogstflaten nær Aktivitetshuset / kafeteriaen. Den eneste riktige og forsvarlige måten å få gjort denne omfattende og krevende jobben på, er å brenne. Og det til og med i Arboretet, der vi til stadighet terper på og håndhever en restriktiv praksis i omgang med ild! Les mer »

Les mer

Vinterlige sysler

06.12.11 - De siste ukers aktiviteter på bruket har budt på sine utfordringer, og medfølgende nye oppgaver i tiden som ligger foran. Hogst, veipreparering og grøfterens er blant de arbeidsoppgavene som for tiden er mest synlige. Les mer »

Les mer

Vårens eksplosjon

01.05.11 - Det siste tids varme og godvær har for alvor satt fart i livsprosessene ute i naturen. Alt går så raskt nå at det er vanskelig for oss å henge med. Ikke før står trærne i blomst, så er hele stasen over. Selve blomstringsfasen blir forholdsvis kort og intens i den drivende varmen vi opplever. Nå gjelder det å bruke tiden godt, spisse alle sanser og virkelig nyte tilværelsen ute i det fri. Les mer »

Les mer

Dronningen, keiseren og hoffnarren

17.04.11 - Nå er tiden da selve "dronningen" viser sin prakt, nemlig Rhododendron calophytum. Samtidig blomstrer "keiseren", nærmere bestemt duftkrossved (Viburnum x bodnantense), også kalt keiserkrossved. Og opp av jorden dukker den lysende "hoffnarren" opp, gul skunkkala (Lysichiton americanum). Les mer »

Les mer

Vårblomstringen er i gang

10.03.11 - Den seneste tids mildværperiode har stimulert trollhasselen til å folde ut sine yndige og velduftende blomster. Les mer »

Les mer

Ledige plasser til lærerkurset i Arboretet 26.april

25.02.11 - Vi har ennå ledige plasser til lærerkurset 26.april. Ny påmeldingsfrist er 25.mars. Les mer »

Les mer

Seminar for lærere og rektorer, 26.april

20.01.11 - For andre året på rad arrangerer Arboretet gratis seminar for lærere og rektorer. Seminaret vil kunne hjelpe lærere til å bli bedre kjent med mulighetene for å bruke området aktivt i naturfagundervisningen. Les mer »

Nettstedet er utviklet av InBusiness AS