Sist oppdatert: 20.09.2023

Se liste over 15 siste endringer

En yrende vår


21.04.09 - Etter måneder med blomstring av trollhassel og keiserbusk, avløses disse nå med med et flor av andre spennende planteslag.

I disse dager blomstrer flere ulike japanske prydkirsebær ved Øvre dam, Rhododendron calophytum og vårkornell i Rhododendrondalen, samt noen deilig duftende busker av hasselbror (korylops) nedenfor Fossedammen.

Ved Nedre damvei står stjernemagnolia med renhvit blomsterprakt, og flere andre står klar med bristende knopper, bl.a. i Magnoliahagen.

Den gule og iøynefallende skunkkalaen står også i fullt flor flere steder, men disse hører ikke til kategorien velduftende.

Fuglesangen er intens og skaper en verdig og helhetlig ramme rundt det hele. Lydbildet i aprilskogen er også spesiell, lyden bærer klart lengre nå enn etter at løvet er utfoldet.

Allerede 6.april hadde svarttrosten lagt 4 egg, så her skal tiden nyttes godt.

Alt går nå så raskt, en ser forandring fra dag til dag. Skal en få med seg litt av det som skjer, må en fri seg fra sofa og skjerm og søke ut i naturens arena. Ikke bare en gang iblant, men heller litt og titt .........

Velkommen til våren ! 

 

Corylopsis spicata ved FossedammenJapansk prydkirsebær 'Accolade' ved Øvre damJapansk prydkirsebær 'Kursar' ved Øvre damJapansk prydkirsebær 'Accolade' ved Øvre damRhododendron 'Taurus' i knoppbrytingRhododendron calophytum - selve dronningen Skunkkala i Nedre dam

 

 Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

20.09.23  Soppkontrollene i Arboretet
31.03.23  Vårens inntreden
01.12.22  Juletresalg og julegrøt
21.01.22  Kafeteriadriften igang igjen
15.01.22  Åpen kafeteria søndag 16. januar

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS