Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Du skjønne mai .....


21.05.09 - Med en rekordvarm april, ble så overgangen til mai en heller kjølig affære. Den vekslende værtypen har likevel lokket frem et rikt og varierende blomsterflor blant både Rhododendron, syrin og magnolia.

I tillegg til disse mest kjente og attraktive fargeklattene i plantesamlingen, vil du også finne rik blomstring hos rogn, asal, prydeple og kastanje. Den sjeldne wilsonmagnoliaen som står ved Nedre damvei, står full av store nikkende blomster som også har en herlig duft. Vi gleder oss også over at duetreet nederst i Parken blomstrer for første gang i år, med sine helt spesielle og karakteristiske hvite blomster (også kalt lommetørkletre). Dette kinesiske treslaget blomstrer først etter 15 - 20 år, så her må en ta seg tid til å vente på juvelene ..... En vandring rundt om i Arboretet kan ellers by på blomstrende busker av ulike slag, som f.eks. soleiebusk, krossved og darwinberberis.

På tross av at mange småfugler er travelt opptatt med fóring av unger, bidrar likevel våre vingede venner til at vi kan glede oss over en akustisk naturkonsert, helt gratis! Ta deg tid til å nyte denne flotte rammen rundt opplevelsene i det fri.  

Selv om mange Rhododendron står i fullt flor, er det likevel mange igjen som står litt på vent og som vil glede mange besøkende i de kommende dager og uker. Det kjølige været bidrar til at vi kan glede oss over at blomstringen varer betydelig lenger enn om vi skulle få drivende solvarme dager. Men alt har som kjent sin pris. Mye regn og vind har dessverre ført til at noen store grener av kastanje og alm knakk rett av, med store flenger i barken som resultat.  

Bruk de nærmeste fri- og helgedagene til å lade batteriene og få rike opplevelser av de mange herlige farger og dufter som bare står der og venter.

Magnolia 'Galaxy' - en verdifull sort med store blomster som kan sees ved Øvre dam

Rhododendron 'Maharani'Rhododendron 'Arkadius'Rhododendron 'Phyllis Korn'

Parti av miljø fra RhododendrondalenParti av miljø fra RhododendrondalenParti av miljø fra Rhododendrondalen

Hageasalea - en fargerik og ofte velduftende planteRhododendron cinnabarinum - en sjelden art som er innsamlet ca 3.500 moh i Øst-NepalRhododendron 'Percy Wiseman'

Gullasalea - en villart som dufter sterkt og godtRhododendron 'Ornament'Rhododendron 'Schneewolke'

Rhododendron 'Germania'Rhododendron 'Nicoletta'Rhododendron 'Yaku Princess', 'Germania' og 'Morgenrot'

Acer pseudoplatanus 'Prinz Handjéry', en fargerik og kompakt form av platanlønWilsonmagnolia - sjelden art med nikkende og velduftende blomsterDuetreet med sine første blomster

   Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

28.05.24  Orienteringsløp i Arboretet 04. juni.
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
18.11.23  Arborettrimmen 2023
14.10.23  Arborettrimmen 2023

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS