Sist oppdatert: 23.11.2023

Se liste over 15 siste endringer

Høstens forlengelse


13.11.09 - Med så store mengder av rognebær som vi har sett denne høsten, har trosten fråtset i matfatet. Derfor har også de mange rognetrærne som står i ulike farger i Rognefeltet fått stå mer i fred enn det som er vanlig. Selv om vi skriver november så står mange av disse busker og trær og viser sin fargerike bærpryd.

Hvis ikke trosten finner på å invadere feltet i store flokker, kan vi ennå få glede av bærpryden i uker fremover. Ellers er det også andre dekorative planter som melder sin tilstedeværelse, selv nå når mørketid og uvær banker på døra.  Den vakre og duftende keiserkrossveden er igang med sin blomstringen, og det vil den fortsette med gjennom hele vinteren. Selv om blomstene skulle bli skadd av frost, står nye knopper klar til å fortsette sitt ukuelige mot med å trosse den mørke årstidens våte og kalde gufs. Nå er tiden inne til å se etter og legge merke til helt andre karakterer ved naturen og vekstene rundt oss. Mange trær og busker avslører plutselig helt andre kvaliteter og kan være veldig dekorative med sin bark, grenstruktur eller vekstform. Noen fremstår som spennende skulpturer og gir fantasien stort spillerom. I møte med naturens mangfold, er denne årstidsvariasjonen en fantastisk rikdom som vi nordboere bør sette stor pris på.  

Pakistanrogn - en vakker og storfrukta rogn Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

18.11.23  Arborettrimmen 2023
14.10.23  Arborettrimmen 2023
20.09.23  Soppkontrollene i Arboretet
31.03.23  Vårens inntreden
01.12.22  Juletresalg og julegrøt

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS