Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Vårens eksplosjon


01.05.11 - Det siste tids varme og godvær har for alvor satt fart i livsprosessene ute i naturen. Alt går så raskt nå at det er vanskelig for oss å henge med. Ikke før står trærne i blomst, så er hele stasen over. Selve blomstringsfasen blir forholdsvis kort og intens i den drivende varmen vi opplever. Nå gjelder det å bruke tiden godt, spisse alle sanser og virkelig nyte tilværelsen ute i det fri.

I disse dager er det ulike slag av japanske prydkirsebær som lokkes fram til blomsterprakt av denne sommerlige vårtiden. Det er ikke vanskelig å forstå at disse trærne har vært gjenstand for en spesiell tiltrekning og oppmerksomhet i den japanske kulturen gjennom mange århundrer. Å se opp i grenene og blomstermassen på disse, med den vårblå himmelen som bakteppe, er et betagende syn. Oppe ved Øvre dam kan du også glede deg over å oppleve at slike trær har lagt ut sine løpere for deg i form av et fint strølag av kronblad langsetter stien.  

På veien oppover mot Rhododendrondalen, vil du også kunne glede deg over blomstene av loebnermagnolia på bar kvist. Lenger oppe i liene står den mørkerøde Rhododendron 'Taurus', uten den store konkurransen av andre såpass tidlig på sesongen. Ta turen ut og nyt dette nå, for alt passerer så altfor raskt forbi!

 

  Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

28.05.24  Orienteringsløp i Arboretet 04. juni.
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
18.11.23  Arborettrimmen 2023
14.10.23  Arborettrimmen 2023

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS