Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Vinterlige sysler


06.12.11 - De siste ukers aktiviteter på bruket har budt på sine utfordringer, og medfølgende nye oppgaver i tiden som ligger foran. Hogst, veipreparering og grøfterens er blant de arbeidsoppgavene som for tiden er mest synlige.

Vi har mye og langvarig arbeid som venter oss etter all hogsten som er utført i regi av Statskog. Vi håper imidlertid å kunne få brent en del av alt greinmaterialet, etter avtale med Brannvesenet. 

Sigurd Aarsland-stien fremstår nesten som ny etter den omfattende prepareringen med nytt topplag. Til denne opprustingen gikk det med over 70 tonn steinstøv. Denne vakre småsti-traséen som bukter seg rundt tjørna vår, er på hele 575 meter.

Hogst, veipreparering og grøfterens er blant de oppgaver som for tiden er mest synlige.   

For tiden utføres en omfattende grøfterens langs stier i øvre del av Arboretet, særlig langs Fjellveien og Rundgangen. Ellers har vi vært i sving en tid med hogst og leveranse av juletrær i ulike størrelser, på bestilling. Tynningshogst, greinskjæring, oppstamming og vedarbeid hører også denne årstiden til.

En sen utplanting med tilfang av nye og spennende magnolia-sorter, vil på sikt øke verdien av opplevelser og mangfold i Magnoliahagen. Ennå gjenstår et knippe utvalgte sorter som vi lenge har hatt på ønskelisten, men som vi håper å kunne skaffe oss til neste år.    

 

          Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

28.05.24  Orienteringsløp i Arboretet 04. juni.
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
18.11.23  Arborettrimmen 2023
14.10.23  Arborettrimmen 2023

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS