Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Ny attraksjon og litt til


16.01.15 - En ny attraksjon har sett dagens lys i Arboretet. Det er en morsom trim- og aktivitetsløype, bestående av ulike typer apparat bygd opp av tauverk og tømmerstokker. Du finner denne "Klatreskogen" sentralt plassert ved enden av den innerste P-plassen. En spennende aktivitet for både liten og stor.

Den varierte trimløypa er koselig plassert inne i skogen ved hjørnet av den innerste P-plassen. Rett i nærheten her står Grindahuset, og like innenfor finnes feltet for norske treslag. Prosjektet er gjennomført med støtte fra Statskog og Jæren Friluftsråd, i anledning "Friluftslivets år 2015". Denne familievennlige aktivitetsløypa gir den enkelte en god anledning til å få teste sin egen styrke, balanse, utholdenhet og reaksjonsevne. Stikk innom og prøv selv!

Ellers har det så langt vært en uvanlig mild vinter, der den ene urolige værtypen har avløst den andre. Når jorda har vært så vannmettet, skaper de store nedbørsmengdene ofte problemer. Kapasiteten på rør, grøfter og stikkrenner blir tidvis sprengt og gir seg utslag i ulike skader på sti- og veinettet. I tillegg måtte en god del større trær gi tapt i den kraftige vestavinden som feide innover Vestlandet 11. januar. - Slikt blir det mye ekstra ryddearbeid av, og med stadige tilbakevendende reparasjoner langs stier og veier.

At vårlyngen er i blomstringsmodus midt i januar, forteller sitt tydelige språk om hvordan vinteren har vært hittil. - Tross alt, mildværet har definitivt sin sjarm. Bare bli med på en liten vandretur på stiene her ute i det fri......  

          

                                                 Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

08.07.24  Nytt publikumstoalett åpnet
28.05.24  Orienteringsløp i Arboretet 04. juni.
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
26.04.24  Nytt formidlingshus i Arboretet
18.11.23  Arborettrimmen 2023

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS