Sist oppdatert: 31.05.2023

Se liste over 15 siste endringer

Nyhetsarkivet


Les mer

Høst og fargeopplevelser

10.10.14 - Her følger noen bilder som formidler litt av de inntrykk og stemninger som kan oppleves ved en tur i Arboretet på denne tiden av året. Les mer »

Les mer

Litt av hvert - og sopp

29.08.14 - Her følger noen bilder med smakebiter av det en kan få med seg på en liten tur langs stiene i Arboretområdet. Les mer »

Les mer

Dette er planter du kan se i blomst nå

19.05.14 - På tross av at det ble en god del nattefrostskader denne våren, er det heldigvis mange andre planter som står i fin flor. Les mer »

Les mer

Dette kan du se nå

03.04.14 - I disse dager står en del ulike planter i blomst i Arboretet, spesielt i området fra Kafeteriaen via Rhododendrondalen og videre oppover til Øvre Dam. Her kan du se både vårlyng, trollhassel, duftkrossved, japansk prydkirsebær, skunkkala og noen tidlige rhododendron. - Ellers må vi dessverre opplyse om at Kafeteriaen holdes stengt i Påsken. Les mer »

Les mer

Mild vinter med blomstring

16.01.14 - Den hittil så milde vinteren har gitt oss gleden av en lengre blomstringsperiode på buskene av duftkrossved (Viburnum x bodnantense). Du finner noen av disse plantene plassert i en gruppe nær veien langs den første hovudinngangen. I svingen, rett innenfor den første bommen, finnes det plantet 3 ulike sorter, som er hvite til rosa, og der blomstene er deilig duftende. Fortsetter mildværet, så vil disse kunne blomstre lenge ennå. Les mer »

Les mer

Høst betyr farger

27.09.13 - Høstfargene begynner å gjøre seg gjeldende på enkelte trær og busker. Det gir en god følelse å se gruppa av hjertetre stå og gløde i den strålende høstsola. I rognesamlingen kan en glede seg over mengder av bær, med et rikt utvalg av farger. Les mer »

Les mer

Sen Rhododendronblomstring etter tøff vinter

14.06.13 - Selv om den ekstreme ettervinteren har satt sine spor også i Rhododendronsamlingen, er blomstringen nå kommet godt i gang. Jevnt over har det blitt dannet mye knopper, så blomstringen er jevnt over rikelig, og det er bra med farger oppover i Rhododendrondalen. Les mer »

Les mer

Tenk på villfaunaen, hold hunden i bånd!

23.04.13 - Nå er tiden her da mange fugler er i gang med reirbygging og derfor spesielt sårbare for forstyrrelser av hunder på videvanke! Dette er en av grunnene til at båndtvangen gjelder i Arboretet. Dessverre opplever vi til stadighet at hunder slippes løs, noe som også kan oppleves ubehagelig for andre besøkende. Tenk på dette når du skal lufte hunden din neste gang! Velkommen til å nyte vårnaturen akkompagnert med herlig fuglesang! Les mer »

Les mer

Omkjøring til Arboretet søndag 21. april

11.04.13 - P.g.a. Norges Cup landeveisritt på sykkel i tidrommet 08.30 - 16.30 denne dagen, blir det kun enveiskjøring mellom Arboretet og E39. Det blir derfor ikke mulig å benytte avkjørselen ved E39 i retning Sviland. Besøkende som ellers ville ha kommet denne veien, anbefales derfor til å kjøre om Vatnekrossen og Hana, via Sviland. Les mer »

Les mer

Vinterlig vår med brannfare!

26.03.13 - Selv om den store vårfornemmelsen er vanskelig å oppdrive, varmer likevel den skarpe vårsolen mer og mer. Husk at den usedvanlig tørre, snøfattige og solfylte ettervinteren har resultert i en svært høy brannfare i Arboretet! Les mer »

Nettstedet er utviklet av InBusiness AS