Sist oppdatert: 20.09.2023

Se liste over 15 siste endringer

Vårblomstringen er i gang


10.03.11 - Den seneste tids mildværperiode har stimulert trollhasselen til å folde ut sine yndige og velduftende blomster.

Du kan nå ta disse i nærmere øyesyn ved å ta turen innom Trollhasselfeltet, i skråningen mellom vedplassen og Skittjørn. I mer "normale" vintre starter de tidligste kultivarene (sortene) av trollhassel å blomstre gjerne alt rundt juletider. En av de tidligste, hybridtrollhassel, Hamamelis x intermedia 'Pallida', er også en av de mest dyrkingsverdige av dem alle. I tillegg så dufter denne nydelig. Ved å skaffe seg et utvalg av ulike kultivarer, vil en kunne ha glede av at disse avløser hverandre i blomstring mer og mindre gjennom hele ettervinteren til utpå våren. Du vil finne flere av disse plantene også i Rhododendrondalen. Hvis du har ArboretGuiden, vil du lett kunne finne disse ved hjelp av kartet (se s. 13 og 15). Vær også oppmerksom på at duftkrossved (Viburnum x bodnantense) viser tegn til å folde ut sine duftende, porselenaktige juveler. Disse vil du finne ved en av hovudinngangene våre (v/ Grevlingveien), i Trollhasselfeltet, Rhododendrondalen og v.Øvre dam.

På grunn av den uvanlig tidlige og harde vinteren, som medførte dyp tele, har vi fått store problem med lekkasje ved overløpene til de fleste av dammene våre. Derfor har vi vært nødt til å åpne uttappingsrørene til flere av disse.     Abonner på nyheter fra Rogaland Arboret »Seneste 5 nyheter fra Rogaland Arboret

20.09.23  Soppkontrollene i Arboretet
31.03.23  Vårens inntreden
01.12.22  Juletresalg og julegrøt
21.01.22  Kafeteriadriften igang igjen
15.01.22  Åpen kafeteria søndag 16. januar

Nyhetsarkivet til Rogaland Arboret »
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS