Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Nyhetsarkivet


Les mer

Vinterlige sysler

06.12.11 - De siste ukers aktiviteter på bruket har budt på sine utfordringer, og medfølgende nye oppgaver i tiden som ligger foran. Hogst, veipreparering og grøfterens er blant de arbeidsoppgavene som for tiden er mest synlige. Les mer »

Les mer

Vårens eksplosjon

01.05.11 - Det siste tids varme og godvær har for alvor satt fart i livsprosessene ute i naturen. Alt går så raskt nå at det er vanskelig for oss å henge med. Ikke før står trærne i blomst, så er hele stasen over. Selve blomstringsfasen blir forholdsvis kort og intens i den drivende varmen vi opplever. Nå gjelder det å bruke tiden godt, spisse alle sanser og virkelig nyte tilværelsen ute i det fri. Les mer »

Les mer

Dronningen, keiseren og hoffnarren

17.04.11 - Nå er tiden da selve "dronningen" viser sin prakt, nemlig Rhododendron calophytum. Samtidig blomstrer "keiseren", nærmere bestemt duftkrossved (Viburnum x bodnantense), også kalt keiserkrossved. Og opp av jorden dukker den lysende "hoffnarren" opp, gul skunkkala (Lysichiton americanum). Les mer »

Les mer

Vårblomstringen er i gang

10.03.11 - Den seneste tids mildværperiode har stimulert trollhasselen til å folde ut sine yndige og velduftende blomster. Les mer »

Les mer

Ledige plasser til lærerkurset i Arboretet 26.april

25.02.11 - Vi har ennå ledige plasser til lærerkurset 26.april. Ny påmeldingsfrist er 25.mars. Les mer »

Les mer

Seminar for lærere og rektorer, 26.april

20.01.11 - For andre året på rad arrangerer Arboretet gratis seminar for lærere og rektorer. Seminaret vil kunne hjelpe lærere til å bli bedre kjent med mulighetene for å bruke området aktivt i naturfagundervisningen. Les mer »

Les mer

Prydkirsebær og magnolia i full blomst

04.05.10 - I Japan feires kirsebærlomstringen i form av en 1300 år gammel tradisjon. Kirsebærblomstringen er også et av årets høydepunkter i arboretet. Gå ikke glipp av dette! Det er et år til neste gang. Les mer »

Les mer

Seminar for lærere og rektorer, 6. april

14.01.10 - 6. april arrangerer arboretet gratis seminar for lærere og rektorer. Seminaret vil hjelpe lærere til å bruke arboretet som en god ressurs i naturfagundervisningen. Les mer »

Les mer

Høstens forlengelse

13.11.09 - Med så store mengder av rognebær som vi har sett denne høsten, har trosten fråtset i matfatet. Derfor har også de mange rognetrærne som står i ulike farger i Rognefeltet fått stå mer i fred enn det som er vanlig. Selv om vi skriver november så står mange av disse busker og trær og viser sin fargerike bærpryd. Les mer »

Les mer

Alt har sin tid

17.06.09 - Med en langvarig, fargerik og intens Rhododendronblomstring, er tiden inne til å stille inn antennene våre på andre frekvenser. Selv om disse fargesprakende vekstene overskygget det meste, vil det alltid være andre planteslag som er verdt å betrakte nærmere. Les mer »

Nettstedet er utviklet av InBusiness AS