Sist oppdatert: 12.06.2024

Se liste over 15 siste endringer

Trykksaker

For skoler og andre brukere av arboretet er det utgitt følgende publikasjoner og trykksaker som kan kjøpes i kafeteriaen. Disse kan også bestilles ved å ta kontakt med kontoret.

 Arboretguiden

Arboretguiden  
Ved å kjøpe denne støtter du et godt formål, samtidig som du får tilgang til masse informasjon om et godt utvalg av spennende planter som finnes rundt om i arboretet. Guiden er praktisk og fargetematisk inndelt, med detaljerte kart, noe som gjør at denne kan brukes både på tur i arboretet og studeres i sofakroken hjemme. Forfattere: Finn Ervik og John Ivar Lima Utgitt: 2009 Pris: kr 50,-                                                                

 Naturfaktahefte

Naturligvis Rogaland Arboret, Undervisningshefte 3 om naturperler i Sandnes
Heftet beskriver naturområdet arboretet ligger i. Her finner du spennende informasjon om områdets ville dyr og planter og gode tips til hvordan du kan lære deg mer på egenhånd. Heftet henvender seg spesielt til skolene, men er verdifullt for de fleste som vil lære seg mer om naturen i området.
Forfatter: Tore R. Nielsen
Utgitt: 2005
Pris: kr 50,- (spesialpris for skoler kr 20,-)
                                

 

Arboretkartet
Kartet i målestokk 1:2000 er svært detaljert og har punktreferanser til arboretets ulike plantninger.
Utgitt: 1999
Pris: kr 20,- Utsolgt !
Nytt kart er planlagt trykt når det nye området på Myklabust blir digitalisert og tilpasset vårt nåværende kartgrunnlag.                                                                   

 

Treet – st symbol på liv
Bok utgitt i forbindelse med arboretets 30-års jubileum i 2002. Boken omhandler de første 30 årene av arboretets historie. Et kapittel tar for seg arboretets geologiske og vegetasjonshistoriske bakgrunn. 131 sider.
Forfatter: Oddvar Lavold
Utgitt: 2002
Pris: kr 150,-

 

 

Streiftog i Rogaland Arboret
Heftet gir fyldig omtale av sopper og ville vekster, pattedyr, krypdyr, insekter og fugler samt om vann og fisk, geologi og lokalklima. 55 sider.
Utgitt: 1991
Pris: kr 20,-

   
   
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS